top of page

3 Szüléstörténet- Réka és Lili baba

Nagy örömmel és hálával írok Neked: vasárnap megszületett Lili babánk. Sikerült a VBAC!

 

Az első lányom, Luca sürgősségi császárral jött világra, ami hatalmas trauma volt nekem és neki is. Évek teltek el és még a szülés gondolatára is görcsbe rándult a gyomrom. Egy idő után azonban Luca egyre többször nyaggatott kistestvéréért és valahol én is vágytam rá. Csak a szüléstől rettegtem. Terhes lettem és keresgélni kezdtem a neten szüléssel kapcsolatos cikkeket- így találtam a hipnoszülés tanfolyamra. Férjemmel elmentünk és már maga a közeg is megnyugtató volt. A tanfolyam végére megfogalmazódott bennem, hogy hátha most más lesz a szülés. Vizuális típus vagyok: rengetegszer elképzeltem, ahogy békésen, természetes úton megszülöm a babámat és sikerült! Nagyon boldog vagyok! Köszönöm!!

 

Réka

LOGO05.png
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
Eszter-Zelma01.png

1. Szüléstörténet- Eszter, Dani és Zelma baba


Zelma február 5-én született délután 6 óra 40-kor. Nagyon büszke vagyok rá!
Természetesen indult be a vajúdás. Reggel még a kórházban voltam ellenőrzésen, mert emeltek a
vérnyomáscsökkentő gyógyszeren. Hazasétáltam, 3 km a kórházból és dél körül beindultak a fájások. 3.30 körül mentünk be a kórházba, de hazaküldtek mert csak 2 cm-re voltam kitágulva (30 másodperces fájasokkal 3 percenként). 5.20-kor mondtam Daninak, hogy most megyünk, mert ezek már mintha tolófájások lennének. Ahogy beértünk, elfolyt a magzatvíz. Zelma farfekvésű volt (ezt szerdán tudtuk meg, mikor már teljesen kinyílt a méhszájam, kedden a 38. heti találkozón a szülésznő szerint fejtartásban volt). Gyorsan érkezett a világra, nem volt idő császármetszésre, így természetes módon született gátmetszéssel és fogóval. A Babi szívhangja végig jó volt, nagyon szépen együttműködött. Dani végig velünk volt. Nélküle nem ment volna, végig segített, bíztatott. S így fájdalomcsillapító nélkül érkezett hozzánk Zelma.
A hipnoszülés nekem nagyon sokat segített mentálisan. S elolvastam az ajánlott kônyveket is, nekem a legjobban Babival a kötődést Raffai Jenő könyve adta.
Köszönöm, Judit!
Hypnobirthing nélkül nem sikerült volna.

 

#hipnoszülés #hypnobirthing #breech #naturalbreech #nopainrelief #hipnoszüléstörténet #hypnobirthingstory #csection

2. Szüléstörténet- Barbara és Beni baba

Augusztusban, nem kis szkepticizmussal elmentünk a hipnoszülés tanfolyamra. Fogalmunk sem volt, hogy mit várjunk és tartottunk attól, hogy túl alternatív, hippiknek való lesz. Pozitívan csalódtunk: megváltoztatta a látásmódunkat a várandósságról és szülésről, Beni érkezését valóságos csodaként éltük meg.

A tanfolyam előtt azt gondoltam, hogy jól felkészültem a szülésre, voltam NCT tanfolyamon, olvastam könyveket, gondosan kiválasztottam a kórházat és egyértelműen epidurális érzéstelenítést kérek. Ki akarna szenvedni egy percet is, ha mindezt el lehet kerülni? Ehelyett mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül, a tanfolyamon tanult légzéstechnikával 7 órás vajúdás után született meg Beni. Sosem gondoltam volna korábban, hogy ez lehetséges. A tanfolyam után minden reggel és este gyakoroltam a légzéstechnikákat, ami hatalmas segítség volt a vajúdás során. Az érintőmasszázs pedig első perctől „hatott”.

Beni a születést követően azonnal szopizni kezdett: nyugodt, mosolygós baba.

Nagyon hálás vagyok Neked ezért az élményért!

Üdv, Barbara

bottom of page